Güncel Haberler

Bakan Bolat: ABD ziyaretinde yüzde 10'luk gümrük vergisinin kaldırılmasını talep edeceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'ye gelecek ay yapacağı ziyarette yüzde 10 gümrük vergisinin kaldırılmasına ilişkin Türkiye'nin beklentisini dile getireceklerini bildirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'ye gelecek ay yapacağı ziyarette yüzde 10 gümrük vergisinin kaldırılmasına ilişkin Türkiye'nin beklentisini dile getireceklerini bildirdi.

Bakan Bolat, EXPO 2025 kapsamında bulunduğu Japonya’nın Osaka kentinde gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye'nin Osaka EXPO'suna katılımından büyük onur duyduklarını belirten Bolat, "Çünkü sadece EXPO Milli Günü'müzü değil, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşu ve çocuklara hediye edilmiş ilk ve tek uluslararası bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir arada kutluyoruz." dedi.

Türkiye ile Japonya arasında 2014 yılında 3,8 milyar dolar olan ticaret hacminin 2024 itibarıyla 5,4 milyar dolar seviyesine ulaştığını aktaran Bolat, yatırım ilişkilerine yönelik de bilgi verdi.

Bolat, Türkiye'nin 2023'te dünya toplam hizmet ihracatından aldığı payın yüzde 1,35'e, sıralamasının ise 21'e yükseldiğine dikkati çekerek, "Önümüzdeki dönemde hem sıralamamızı hem de payımızı daha ileri taşıyacağımıza da şüphem yoktur." diye konuştu.

Uluslararası doğrudan yatırımların Türkiye'ye katkısına işaret eden Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya koyulan Türkiye Yüzyılı vizyonunun, Osaka EXPO'sundaki pavilyonun temel ilham kaynaklarından birini oluşturduğunu söyledi.

Bolat, organizasyona katılımı Türkiye'nin kültürel tanıtımının ötesinde, Türk ürün ve hizmetlerini Japon pazarında tanıtmak ve iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkileri daha ileri seviyeye taşımak adına bir kaldıraç olarak gördüklerini dile getirdi.

"Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda tüm aksiyonları alıyoruz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bolat, 2023'te son 40 yılda dünya ekonomisinin görmediği kadar çok yüksek enflasyonist süreç yaşandığını, dünya ticaretinin de hem Kovid-19 salgınının en ateşli olduğu dönemde hem de 2023'te azalma kaydettiğini hatırlattı.

Bolat, geçen yıl dünya ticaretinde yüzde 2,7'lik artış olurken 2023'te yüzde 1,1 düşüş yaşandığını anımsatarak, "Bu yıl da yüzde 3'lük artış beklerken yeni dönemde ABD'nin dış ticaret açıklarını kapatmak amacıyla özellikle büyük açık verdiği ülkelere yönelik uygulayacağını açıkladığı yüksek gümrük vergisi artışları ciddi belirsizlik sürecini de beraberinde getirmişti. Bu noktada şu anda ülkelerle müzakere süreçlerine kapı aralandı. Hatta bütün dünya ülkelerine gümrük vergilerinde yüzde 10 artış ilan edilmiştir. Çelik ve alüminyumda yüzde 25'lik artışlar da yapıldı daha önce muafiyet verilen ülkelere. Bunların içinde Japonya da, AB de, Güney Kore de bulunuyor. Bu süreç, dünya borsalarında belirsizlikten kaynaklanan düşüş ve çalkantı meydana getirdi." ifadelerini kullandı.

İlan edilen kararların ya da tedbirlerin kısa süre sonra geri alınabildiğini ya da daha ileriye ötelenebildiğini vurgulayan Bolat, şöyle devam etti:

"Toz dumanın kalkması önemli. Şu anda müzakere, pozisyon alma süreci yaşanıyor. Japonya da kendisi açısından mutlaka bu konuda değerlendirmeler yapıyor. Biz de Türkiye olarak kendi ticaret politikalarımızı ve tedbirlerimizi çalışıyoruz. Gerek ticaret yaptığımız ülkelerle olan diplomasi yoluyla ABD de buna dahil, gerekse Japonya ile olan ticaretimizdeki diplomasi yoluyla çalışmalarımız devam ediyor. Hareketli, dinamik bir süreç. Yani 24 saat teyakkuzda olunması gereken ve 360 derece ticaret diplomasisi çalışması yürütülmesi gereken süreçte biz de Ticaret Bakanlığı olarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda gereken tüm aksiyonları hem çalışıyoruz hem alıyoruz."

"Türkiye, dünyada turist sayısında 4'üncü, turizm gelirinde 6'ncı sıraya geldi"

Bolat, hizmet ihracatına ilişkin soruya yanıt verirken de bu sektörün zaten milli gelir içinde diğer bütün sektörlerden fazla bir pay aldığını bildirdi.

Hizmet ihracatının gerek milli gelirde yüzde 55-56'lık payı gerekse istihdamda yüzde 56-57'lik payıyla büyük önem taşıdığını dile getiren Bolat, "Son 20 senedeki büyük atağıyla da bizim mal ihracatındaki başarımıza adeta o da ortak oldu. Bazı ülkeler zaten ihracat gelirlerini birlikte açıklıyorlar. Biz geçen yıl 377 milyar dolar ihracat geliri elde ettik mal ve hizmetler olarak. Bugün hizmetler ihracatı aşağı yukarı mal ihracatımızın yüzde 38-40'ına geldi. Bu da başta THY olmak üzere hava yolu şirketi, hava yolu taşımacılığı, Karadeniz, demir yolu, lojistik sektörü, turizmle oluyor. Türkiye, dünyada turist sayısında 4'üncü, turizm gelirinde 6'ncı sıraya geldi." bilgisini verdi.

Türkiye ile Japonya arasındaki turizm ilişkilerinde hızlı artış olduğuna dikkati çeken Bolat, Türkiye'den Japonya'ya 50 bin kadar turist geldiğini, bu ülkeden de turist sayısının 134 bine yükseldiğini ve bunun daha artacağını anlattı.

Dünya hava yolu taşımacılığında İstanbul ve Türkiye'nin uluslararası transit merkezi haline geldiğini belirten Bolat, eğitim, sağlık turizmi, yazılım gelirleri, fuarcılık, bankacılık gibi birçok sektörde hizmet ihracatında da büyük başarı sağlandığını, bunu geliştirmek istediklerini, dünya ticaretinde mal ve hizmetleri birlikte büyütme kararlılığında olduklarını söyledi.

"Ticaretin birlikte geliştirilmesi" vurgusu

Bolat, ABD'nin aldığı kararların ardından belirsizlik ortamının dünya ticaretinde kalıcı hasar bırakacağı yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine, dönemsel oynaklıklar veya çalkantıların dünya ticaretinin daralması, dünya milli gelirinin daralması anlamına geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunu fark edecek ülkelerin sağduyuyla tekrar çok taraflı dünya ticaret sisteminin gelişmesi ve kurallarının uygulanması noktasına da gelmelerini temenni ediyoruz. Çünkü herkes kendi içine kapandığı zaman ticaret azalınca, dünyada da fakirleşme meydana gelecek, dünya milli geliri küçülecek. Bu da hiç kimsenin faydasına olan durum değil. Böyle zaman zaman dalgalanmalar olsa da ben dünyada büyüme ve ticaretin birlikte gelişmesinin önemini fark edecek ülkelerin yeniden Dünya Ticaret Örgütü temelinde bu çok taraflı kuralları üstün kılacaklarına inanıyorum."

2008'de yaşanan finans krizi ve yakın dönemdeki Kovid-19 salgınını hatırlatan Bolat, "O dönemde sanki dünyada artık kıyamet kopmuş, dünya sona erecekmiş gibi algı yaşandı. Dünya ekonomisi çift haneli küçülme kaydetti o dönemde özellikle Batılı ülkeler ama bir dönem sonra yine toparlanma sürecine girildi. Bunları aşacağımıza düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Japon iş dünyası Türk müteahhitlik firmalarıyla işbirliği yapmaya istekli"

Bolat, Japonya ile işbirliğine ilişkin de bilgi vererek, Japon iş insanlarının özellikle Ukrayna'nın yeniden imar süreci, Afrika'da ve Asya'daki bazı önemli altyapı ve enerji projelerinde Türk müteahhitlik firmalarıyla işbirliği yapmaya istekli olduklarını bildirdi.

Japonya'nın mühendislik yeteneği ve finans gücüyle Türk müteahhitlik firmalarının üretim kabiliyeti ve kaliteli üretimi birleşince birçok önemli projeye imza atıldığını kaydeden Bolat, "Şu anda dünya müteahhitlik sektörünün gözde ülkeleri olan Suudi Arabistan, Irak, Ukrayna ve tabii Suriye'nin yeniden imarında böyle yeni başarılı işbirlikleri olabilecek. Daha bir hafta 10 gün önce Türkmenistan'da iki büyük proje için Türk müteahhitlik firmaları ile Japon şirketleri arasında konsorsiyum işbirliği anlaşmaları imzalandı." dedi.

Bolat, Japonya ile yapay zeka konusunda işbirliği yapılıp yapılamayacağına ilişkin soruya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve Bakanlığın bu konularda yoğun çalışma içinde oldukları cevabını verdi.

Dünya teknoloji yarışındaki trendleri hem takip etmenin hem de uygulamanın büyük önem taşıdığını vurgulayan Bolat, "Japonya, teknolojide gerçekten çok ileri bir ülke bu anlamda. İnşallah bunu birlikte başaracağız." diye konuştu.

"Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması konusunda müzakereler devam ediyor"

Bolat, Japonya ile Türkiye arasındaki Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine ilişkin de bilgi vererek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması yapma konusunda müzakereler devam ediyor. Bu teknik süreç. Heyetler zaman zaman bu müzakere turlarında bulunuyorlar. Çeşitli sektörler ve ürünler itibarıyla taleplerini ve beklentilerini ortaya koyuyorlar ama bu arada tabii çok çalkantılı süreçler yaşandı. Türkiye'de darbe girişimi süreci yaşandı. Ardından yoğun seçim maratonları yaşandı. Japonya'da da yaşandı. Ve Kovid-19, deprem süreci yaşandı. Bu arada müzakerelere ara verilmek durumunda kalındı. İki taraf karşılıklı olarak pozisyonlarını değerlendirip, müzakere davetinde bulunuyorlar, bir araya geliyorlar. Bunlar tabii bakkalda ya da bir markette ürün alıp verme gibi süreçler değil, önemli süreçler. Hizmetler sektörü, tarım, sanayi ve teknolojik ürünler, bütün bunlar değerlendiriliyor. 12 bin 500 tane ürün var değerlendirilen. O nedenle bizim bu konudaki istekliliğimiz devam etmekte. Teknik heyetler önümüzdeki süreçte yeniden bir araya geleceklerdir."

Japonya ile Türkiye arasında hizmet ihracatı konusunda yapılan temaslara ilişkin sorular üzerine Bolat, Türkiye'nin geçen yıl 61 milyar dolar turizm, 40 milyar dolar lojistik gelirinin olduğunu, bunun içinde hava yolu taşımacılığının ağırlık taşıdığını anlattı.

Eğitim, turizm, sağlık, yazılım geliri dahil toplam 115 milyar dolar hizmet ihracatının yapıldığı bilgisini veren Bolat, "Bizim, Japonya ile hizmetler sektöründe artacak ilişkilerimiz taşımacılık, turizm, eğitim, sağlık turizmi, yazılım, yapay zeka sektöründeki gelişmelere bağlı teknolojik ihracat gelirinde olabilir. Müteahhitlik gelirlerinde olacak. Bu konuda Japon tarafının da Türk müteahhitlik firmalarıyla çalışma konusunda istekliliğini görüyoruz." diye konuştu.

"Türkiye ile Suriye güçlü ekonomik entegrasyonu başarabilecek"

Bolat, "Türkiye'nin Suriye'de ticari olarak hangi adımları atacağı ve İsrail saldırıları devam ederken yatırımların nasıl gerçekleştirileceğine" ilişkin soru üzerine, istikrarlı, birliğini sağlamış ve ekonomisini düzlüğe çıkarmış Suriye'nin, hem ülke hem de Türkiye'nin menfaatine olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin en uzun sınırının olduğu Suriye'nin, Orta Doğu ve Körfez'e karadan gidiş için en önemli geçiş noktası olduğunu dile getiren Bolat, akrabalık, komşuluk ilişkilerinin yoğun olduğu Suriye'nin, dünyaya yayılmış 325 milyonluk Arap alemine ulaşma noktasında Türkçe öğrenmiş 4 milyon Suriyelinin varlığını dış ekonomik ilişkiler açısından önemli gördüklerini anlattı.

Bolat, Suriye'de güçlü profilleri olan bakanlardan oluşan geçiş hükümetinin kurulduğunu anımsatarak, Türkiye ile Suriye'nin güçlü ekonomik entegrasyonu başarabileceğini dile getirdi.

Suriye'nin kabiliyetli üretim yapısının olduğunu, doğru politikalar, dış yardımların artması, ambargonun kalkmasıyla ülkenin hızla toparlanma sürecine gireceğini vurgulayan Bolat, böylece Türkiye ile Suriye arasında birçok sektörde güçlü entegrasyon sağlanmasının hedeflendiğini, bu konuda da çalışma yapıldığını ifade etti.

"ABD ile dengeli ticaret ilişkisi bulunuyor"

Bolat, ABD'ye mayıs ayında yapılması planlanan ziyaretinde hangi taleplerde bulunulacağı ve beklentisinin ne olduğuna ilişkin soruya, Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlü olduğu yanıtını verdi.

AB'den sonra ABD'nin Türkiye'nin ikinci büyük ticaret ortağı olduğuna dikkati çeken Bolat, bu ülke ile dengeli ticaret ilişkisinin bulunduğunu anlattı.

Bolat, enerji ithalatından dolayı Türkiye'nin geçen yıl 2,5 milyar dolar dış ticaret açığının oluştuğunu anımsatarak, "ABD'nin aldığı tedbirlerde, dış ticaret açığı verdiği ülkeleri öncelemesi tabii bir durum. Bizimle alakalı olarak ABD'nin fazlası var. O anlamda yüzde 10 gümrük vergisinin kaldırılmasını bekliyoruz. Somut talebimiz bu olacak. Yeni dönemde iki ülkenin 100 milyar dolarlık uzun vadede dış ticaret hacmi hedefine ulaşması noktasında Ticaret Bakanlığında, ABD ve Amerika kıtasına yönelik zaten Uzak Ülkeler Stratejimiz yoğun şekilde uygulanıyor. İhracatçı birlikleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi, DEİK hep birlikte yeni aksiyonlarla bu dış ticaret hedefine ulaşmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

Eyaletler, sektörler, ürünler bazında çalışmalar olduğunu belirten Bolat, şunları kaydetti:

"Bu yıl ABD'ye yönelik çalışma planlarımızı en az iki katı artışla gerçekleştireceğiz. ABD ile olan ticaret ilişkilerimizde TİFA diye kurumsal resmi yapımız var. Ticaret ve Yatırım Çerçeve Anlaşması. Bunun toplantısı, mayıs ayı ortalarında Washington'da yapılacak. DEİK, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) yatırım konferansları düzenli yapılıyor. THY, ABD'de 15 destinasyona uçuş yapıyor. Turizmde oldukça iyi bir düzeydeyiz. Geçen yıl 1,4 milyon Amerikalı turist Türkiye'ye geldi. Türkiye-ABD ilişkileri ekonomi cephesinde güçlü performans gösteriyor. Bunun bozulmasını istemiyoruz. Daha da iyiye, yüksek rakamlara çıkarma kararlılığındayız."

Sosyal Medya Hesaplarımız

Abone Ol

Reklam

Mağazamızda verilen tüm servisler KONYA GIAD firmamıza aittir ve firmamız tarafından işletilir.




Firmamız, çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir.








Üyelik veya Mağazamız üzerindeki çeşitli form ve anketlerin doldurulması suretiyle üyelerin kendileriyle ilgili bir takım kişisel bilgileri (isim-soy isim, firma bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri gibi) Mağazamız tarafından işin doğası gereği toplanmaktadır.








Firmamız bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon teklifleri gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir, sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçimi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle bildirim yapabilir.








Mağazamız üzerinden veya eposta ile gerçekleştirilen onay sürecinde, üyelerimiz tarafından mağazamıza elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgiler, Üyelerimiz ile yaptığımız "Kullanıcı Sözleşmesi" ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında üçüncü kişilere açıklanmayacaktır.








Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve verilen hizmet ile ilgili çıkabilecek sorunların veya uyuşmazlıkların hızla çözülmesi için, Firmamız, üyelerinin IP adresini kaydetmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.








Firmamız, Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, talep edilen bilgileri kendisi veya işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla kullanabilir.  Kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak için de kullanılabilir. Firmamız tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Mağazamız üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; Firmamız ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından, "Üyelik Sözleşmesi" ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, üyelerimizin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.








Firmamız, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. 








KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ




Firmamız, alışveriş sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır.




İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.








Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği firmamız tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı'na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir.








Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.








Bilgi hattı veya müşteri hizmetleri servisi bulunan ve açık adres ve telefon bilgilerinin belirtildiği İnternet alışveriş siteleri günümüzde daha fazla tercih edilmektedir. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilir, online alışveriş hizmeti sağlayan firmanın güvenirliği konusunda daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.








Not:İnternet alışveriş sitelerinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan ürünü aldığınız mağazanın bütün telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer güvenmiyorsanız alışverişten önce telefon ederek teyit edin. Firmamıza ait tüm online alışveriş sitelerimizde firmamıza dair tüm bilgiler ve firma yeri belirtilmiştir.








MAİL ORDER KREDİ KART BİLGİLERİ GÜVENLİĞİ




 




 Sipariş ettiğiniz ürünlerin bedeli karşılığında bize göndereceğiniz tarafınızdan onaylı mail-order formu bedeli dışında herhangi bir bedelin kartınızdan çekilmesi halinde doğal olarak bankaya itiraz edebilir ve bu tutarın ödenmesini engelleyebileceğiniz için bir risk oluşturmamaktadır. 








ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİ VE UYGULAMALAR








Mağazamız, web sitesi dâhilinde başka sitelere link verebilir. Firmamız, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Firmamıza ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İş bu sözleşmedeki Gizlilik Politikası Prensipleri, sadece Mağazamızın kullanımına ilişkindir, üçüncü taraf web sitelerini kapsamaz.












İSTİSNAİ HALLER








Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Firmamız, işbu "Gizlilik Politikası" hükümleri dışında kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar sınırlı sayıda olmak üzere;








Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik v.b. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlülükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak;








Mağazamızın kullanıcılarla akdettiği "Üyelik Sözleşmesi"'nin ve diğer sözleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;








Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;








Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi vermenin gerekli olduğu hallerdir. 








E-POSTA GÜVENLİĞİ




Mağazamızın Müşteri Hizmetleri’ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Firmamız e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.












TARAYICI ÇEREZLERİ








Firmamız, mağazamızı ziyaret eden kullanıcılar ve kullanıcıların web sitesini kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyası (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası site hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet'in kullanımını kolaylaştırır.








Teknik iletişim dosyası,  siteyi kaç kişinin ziyaret ettiğini, bir kişinin siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından  dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.








Firmamız, işbu "Gizlilik Politikası" hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.








Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için bilgi@konyagiad.org.tr adresine e-mail gönderebilirsiniz. Firmamız’a ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.








Firma Ünvanı : KONYA GIAD




Adres :Karatay/KONYA




Eposta : bilgi@konyagiad.org.tr